Avbryt kyrkornas stöd till internationella kriminella nätverk

Motion 2009:61
av Björn Söder

Förslag till kyrkomötesbeslut

Kyrkomötet beslutar att uppdra till Kyrkostyrelsen att skyndsamt utreda hur kyrkan kan stödja utsatta människor utan att samtidigt understödja internatio­nella kriminella nätverk.

Motivering

För något år sedan gjorde påven Benedictus XVI ett uttalande med anledning av massmigrationen i världen. I huvudsak kan det sammanfattas i tre satser: ta hand om flyktingar, det är regeringarna i flyktingarnas ursprungsländer som är ansvariga för att lösa de problem som driver människor till flykt, samt gör något åt den kriminalitet som invandringen är förknippad med. Uttalandet finns på Vatikanens hemsida.

Den svenska migrationspolitiken i dagens utformning är en synnerligen ohelig allians av intressen som i grunden är helt motsatta. Här förenas och samverkar i huvudsak tre grupper: godtrogna humanister som ibland är kristna, cyniska nyliberaler och kriminella nätverk.

De kriminella vill tjäna pengar. Enligt Rikspolisstyrelsens analysenhet trans­porterar de kriminella nätverken vad som helst, bara de får bra betalt. Ena dagen är det migranter, inte sällan lurade av samma nätverk att paradiset ligger i Sverige, där man får arbetsfria inkomster och gratis sjukvård livet ut. Nästa dag är det vapen och ammunition, knark av olika slag samt kvinnor som skall utnyttjas för sexuella tjänster.

Nyliberalerna tror att alla kommer att tjäna pengar om vi för in så mycket överflödig arbetskraft i landet att vi får ett överutbud på arbetskraft, som pressar ner lönerna. Att överskottet också kostar en hel del brukar man inte alltid ta med i kalkylen.

Migranter som ankommer till Sverige råkar också lätt ut för kriminella. Det gäller inte bara unga kvinnor i sexindustrin, utan även s.k. ”papperslösa” som utnyttjas till underbetalning, inte sällan av samvetslösa landsmän. Svartarbete utan trygghet och sociala avgifter innebär också att konkurrensen förvrids för hederliga företagare.

Ett stort moraliskt, socialt och juridiskt problem ligger i att Svenska kyrkan genom att uppmuntra till och främja fortsatt massmigration in i Sverige samtidigt underhåller, stabiliserar och främjar de kriminella nätverken inom och utom landet och deras obeskattade vinster.

Det måste finnas bättre sätt att hjälpa dem som är fattiga och utsatta på vår jord. Sverigedemokraterna förespråkar liksom FN att människor som måste fly bereds tillfälle att vistas i ”safe havens” så nära sina ursprungsmiljöer som möjligt.

Helsingborg den 17 juli 2009


Björn Söder (sd)


Tillbaka till lista med motioner

Relaterade dokument

Motioner
Mot 2009:61
Mot 2009:67

Betänkanden
Eu 2009:05

Debattinlägg
§ 140

Beslut av ärende
§ 170

Behandling av ärende
§ 140