Motverka våldet bland våra unga

Motion 2009:14
av Ylva Wahlström

Förslag till kyrkomötesbeslut

Kyrkomötet beslutar att uppdra till Kyrkostyrelsen att ta fram en aktivitetsplan för att uppmärksamma och motverka våldet bland unga i vårt samhälle och att presentera denna plan med budget till Kyrkomötet år 2010.

Motivering

Våra unga medborgare utsätts för mycket våld genom dataspel, TV och filmer. Dessutom möts vi ständigt av olika tillbud kring de unga. Bara ett, enligt media, av alla tragiska händelser: Nu i början av sommaren ett kärleks- eller svartsjukedrama som slutar med att en 15-åriga flicka dog. Två unga i hennes bekantskapskrets häktades. För kyrkans del behöver vi aktivt finnas med och motverka sådana tragiska händelser, inte bara vara kurativa när de fruktansvärda redan skett.

Vi måste våga se och reagera när samhället mentalt går åt helt fel håll. Här borde kyrkan känna sig kallade att söka en stödjande och profetisk roll i samhället. En stor del av vår kristna kropp lider när de unga inte får de stöd och kärlek som de så väl behöver. Älska mig mest, när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det mest. Gud är kärlek! Vi Guds kyrka bör förmedla detta klart och tydligt.

Stockholm den 30 juni 2009


Ylva Wahlström (mp)


Tillbaka till lista med motioner

Relaterade dokument

Motioner
Mot 2009:14

Betänkanden
Kl 2009:07

Debattinlägg
§ 123

Beslut av ärende
§ 152

Behandling av ärende
§ 123