§ 024 Hälsning

Anförande § 024

§ 24 Hälsning

(Tolkning från spanska)

Jag tackar Gud i Lutherska kyrkan i Costa Ricas namn och i den lutherska gemenskapen i Latinamerika. Jag vill tacka för det stöd och den gemensamma väg som Svenska kyrkan och lutherska kyrkan har vandrat tillsammans i 20 år. Svenska kyrkans närvaro i Costa Rica har haft olika uttryck bland annat genom stöd till projekt, utsända medarbetare, volontärer, men framför allt med att vandra tillsammans på en gemensam väg, varje kyrka i sin egen kontext.

   Den gemensamma vandring som vi har gått tillsammans hittills kommer att få ett annat uttryck nästa år när Svenska kyrkan och Lutherska kyrkan i Costa Rica ska underteckna ett Letter of understanding och också genom ett djupare samarbete med Växjö stift. Vi hoppas och vet att det kommer att bli så att överenskommelsen kommer att bära frukt, så att vi tillsammans kommer att ha ett närmare samarbete bland annat genom att diskutera gemensamma frågor och gemensamma ämnen.

   Det är min bön till Gud att han upplyser er alla och välsignar er i de viktiga beslut som ni ska fatta under de här dagarna mot en mer öppen kyrka och en kyrka som inkluderar alla. Tack för er gästfrihet och Gud välsigne er alla!



Bifogat dokument:

Relaterade dokument

Debattinlägg
§ 024

Beslut av ärende
§ 024